YOUTH ASSOCIATION FOR HUMAN RIGHTS Address: st."Robert Gajdiku" 14000 Lipjan/Kosovo phone: +377 44 786 414 & +386 49 82 31 40 email:info.yahr@gmail.com & bekimi75@yahoo.com

SHFLETONI:

Home
MËNYRA E VOTIMIT:
LISTA E KANDIDATEVE PËR DEPUTET
LISTA E KANDIDATEVE PËR KRYETAR KOMUNE
RENDITJA NË FLETËVOTIMIN E ZGJEDHJEVE LOKALE 2009
QENDRAT E VOTIMIT NË KOMUNËN E LIPJANIT
VENDIMMARRJA E QYTETARËVE
LIGJI PËR ZGJEDHJET LOKALE NË REPUBLIKËN E KOSOVËS
KLIKO KËTU PËR TA DITUR SE NË CILIN VEND JE PËR TË VOTUAR
Rregulla Qendra e Numërimit dhe e Rezultateve
Rregulla Votimi i Personave me Nevoja dhe Rrethana të Veçanta
LINKS
DEBAT ME KANDIDATET PËR KRYETAR KOMUNE 26.X.2009
REZULLTATET E ZGJEDHJEVE KOMUNALE 2009
Mesazh:

Dil dhe voto !

Copyright (c) 2009. All right reserved by Webmaster
Mënyra e votimit:  
 
Me të hyrë në vendvotim, votuesit i kontrollohet nëse gishti nuk ka shenja të ngjyrës së padukshme.

Njëri nga anëtarët e ekipit të vendvotimit e vërteton identitetin e votuesit dhe kontrollon emrin e votuesit në listën përfundimtare të votuesve (LPV).

Pasi që votuesi nënshkruan pranë emrit të vet i dorëzohen dy fletëvotime: një për zgjedhjet deputeteve komunale si dhe një për kryetar të komunës.

Në radhë të parë, secili votues përzgjedh subjektin politik të cilit dëshiron t’i japë votën për zgjedhjet lokale. Votuesi mund të votojë vetëm për njërën nga subjektet politike të cilat
garojnë në zgjedhje (parti politike, koalicion partish politike, nismë qytetare apo kandidat të pavarur). Pas përzgjedhjes së subjektit, votuesi mund të votojë vetë një kandidatë të subjektit të cilin e ka përzgjedhur. Edhe nëse zgjedh më tepër kandidatë, vota do të numërohet partisë.

Fletëvotimi nuk do të ketë emrat e kandidatëve brenda, por vetëm numrat nga 1 deri në 31. Për të ditur se me cilin numër korrespondon cili emër, brenda kabinës votuesi mund të gjejë listën e individëve ku shikohet numri para se të shënohet në fletëvotim.

 
Numri i gjithë mbarsëm i votave të një subjekti përdoret për të përcaktuar se sa mandate fiton ajo parti. Kështu, menjëherë pas numërimit të votave të subjektit do të dihet se sa kandidat do të zgjedhën nga ajo parti. Por akoma nuk do të dihet se cilët janë ata, gjë që merret vesh vetëm pas numërimit të votave për kandidatët, që përcakton radhitjen e kandidatëve në listë
 
 
 

Today, there have been 1 visitors (3 hits) on this page!
Mund të votojnë:

Personat e regjistruar në regjistrin qendror të banorëve; personat që plotësojnë kushtet për të qenë banorë të Kosovës, sipas ligjit në fuqi, edhe nëse jetojnë jashtë Kosovës; personat e zhvendosur që i plotësojnë kushtet për t’u regjistruar në regjistrin civil të Kosovës. YAHR

=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=